Aski-Trans Oy

Luotettavat kuljetukset lähelle ja kauas

Laadukas kalusto ja kattavat kuljetusratkaisut

ASKI-Trans Oy on perinteikäs kuljetusalan yritys Ylihärmästä, jonka juuret ulottuvat vuoteen 1962, jolloin paikallinen yrittäjä Sakari Kleimola perusti yrityksen. Kuljetusala oli luonteva valinta Sakarille, sillä myös hänen veljensä olivat autoilijoita, mikä loi vankan perustan yrityksen toiminnalle. Nykyään yritys on siirtynyt toiseen sukupolveen, ja sitä johtaa Sakarin poika, Arto Kleimola.

Kalustomme käsittää kaksi täysperävaunua, yhden puoliperävaunun ja pakettiauton, jotka kaikki ovat vuosien varrella kuljettaneet laajan kirjon tavaroita traktoreista heiniin. 1990-luvulla yrityksemme kalusto nähtiin myös kansainvälisillä teillä, mutta nykyään keskitymme pääasiassa teollisuusalan kuljetuksiin Etelä-Pohjanmaan alueella. Tarjoamme myös räätälöityjä tilauskuljetuksia ympäri Suomen ja tarvittaessa ulkomaille, sillä luvat ja kokemuksemme mahdollistavat toiminnan laajalla skaalalla.

Liikenteessä jo vuodesta 1962

Perustamisesta laajentumiseen

Vuonna 1962 Sakari Kleimola perusti ASKI-Trans Oy:n, aloittaen maito-, hiekka- ja konekuljetukset. Kuljetusala oli luonnollinen valinta Sakarille, jonka veljistä jokainen päätyi myös autoilun pariin. Tämä merkitsi alkua vuosikymmeniä kestävälle uralle liikenteessä.

Uusi aikakausi ja kansainväliset markkinat

Vuonna 1992 yritys muutettiin kommandiittiyhtiöksi ja ensimmäistä kertaa otettiin töihin kuljettaja perheen ulkopuolelta. Tänä aikana pääasiallinen toiminta keskittyi turkiseläinrehun kuljetukseen ja koneiden kuljettamiseen Baltian maihin, sekä heinän tuontiin Suomeen.

Kasvua ja muutos vuosina 2003 – 2019

Turkiseläinrehun kuljetukset vakiintuivat päätoiminnaksi vuoteen 2003 asti, jonka jälkeen teollisuusalan kuljetukset ottivat pääroolin. Vuonna 2005 Sakari siirtyi eläkkeelle, mutta jatkoi yrityksen taustavaikuttajana. Arto Kleimola otti ohjat ja jatkoi toimintaa, ja vuonna 2019 ASK-Trans Kleimola Ky muuttui ASKI-Trans Oy:ksi. Yrityksen autot ovat edelleen tuttu näky Etelä-Pohjanmaalla ja ympäri Suomea.

Uusi osakas ja kehitys jatkuu

Jarmo Kangas tuli mukaan yrittäjäksi kehittämään toimintaa eteenpäin Arto Kleimolan rinnalle. Jatkuvuuden kannalta tämä oli tärkeä muutos, sillä Artolla eläkepäivät odottavat lähitulevaisuudessa.